Solliciteren voor een wells fargo creditcard http://hollandpillen.com de premies ziektekostenverzekering door staat
Top K-7

Lid worden

Wist jij dat je voor 635,00 euro al het hele jaar lid bent van de Zweefvliegclub Ameland en onbeperkt kan vliegen?

De Zweefvliegclub Ameland (ZCA) is opgericht op 22 april 2008 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart, afdeling Zweefvliegen. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de luchtsport en het zweefvliegen in het bijzonder. We vliegen in 2017 op het vliegveld Terlet bij Arnhem. De  ZCA telt 25 actieve leden, waaronder 4 instructeurs en een zweefvliegtuig technicus en is een vereniging waarin iedereen gelijk is en zich tot doel stelt het zweefvliegen voor de leden betaalbaar te houden.

Zweefvliegen is een teamsport, want met z’n allen zorgen we ervoor dat we kunnen vliegen. Als je instapt voor je eerste lesvlucht ervaar je de spanning van het zelfstandig (onder leiding van je instructeur) besturen van het vliegtuig. Je wordt door onze lier in 30 seconden naar een hoogte van 400 meter getrokken en na het ontkoppelen van de kabel ben je zo vrij als vogel. Je gaat op zoek naar thermiek en probeert zo lang mogelijk boven te blijven. Na de landing breng je het vliegtuig weer terug naar de startplaats zodat een andere vlieger zijn vlucht kan maken. Vanaf de eerste dag leren we de veiligheidsregels op het vliegveld en help je mee om ook andere te laten vliegen. Op een vliegdag leer je zodoende spelenderwijs alle facetten van de zweefvliegsport. In een vliegjaar maak je als je ieder weekend een dag komt vliegen al snel 60 tot 80 starts.

Wat kost het zweefvliegen

Alle leden betalen contributie, dus ook onze instructeurs en technici. Als lid betaal je alleen het startgeld, of het start abonnement, dus niets extra’s zoals instructeurskosten, of vliegminuten geld.
Als vliegend lid draag je naast het zelf kunnen vliegen ook bij aan het in stand houden van de vereniging. In de winterperiode werk je mee aan het onderhoud en tijdens het vliegbedrijf bedien je de lier, of rijdt je de kabels uit.
Seniorleden betalen 160,00 euro contributie per jaar. Je betaald 12,00 euro per start.
Voor jongeren van 14 t/m 18 jaar is er een speciaal jongerentarief van 135,00 euro contributie per jaar. Je betaald 12,00 euro per start.
Wanneer je in opleiding bent, of veel vliegt (> 41 starts per jaar) is wellicht een start abonnement aantrekkelijk. Voor 500,00 euro per jaar kan je dan onbeperkt vliegen zonder meerkosten. Om bij de Zweefvliegclub Ameland te kunnen zweefvliegen is een lidmaatschap (incl. verzekering) van de KNVvL verplicht en dien je medisch gekeurd te zijn. Bij aanmelding ontvang je hierover alle informatie.

  Aanvraag Lidmaatschap