Solliciteren voor een wells fargo creditcard http://hollandpillen.com de premies ziektekostenverzekering door staat
img_0859_1

Cursussen

De Zweefvliegclub Ameland organiseert op Terlet (bij Arnhem) dagcursussen en meerdaagse zweefvliegcursussen. Wil je een keer bij ons vliegen? De data waarop dit kan staan vermeld onderaan deze pagina.

Vliegen boven het mooiste natuurgebied van Nederland – De Hoge Veluwe – is nu mogelijk bij de Zweefvliegclub Ameland. Het gehele jaar organiseren wij dagcursussen op het Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem.

Ons cursus overzicht

Dagcursus

Boek onze populaire dagcursus zweefvliegen en maak 3 vluchten boven Terlet. Bekijk samen met een ervaren instructeur in alle rust de Veluwe, de Rijn, Betuwe en Achterhoek vanuit een zweefvliegtuig.

Hoe ziet deze dagcursus er voor u uit:
Voorafgaande aan de vlucht wordt uitleg gegeven over de werkingswijze van de stuurknuppel, het voetenstuur en de instrumenten. Dan maakt u samen met een ervaren instructeur de eerste zweefvliegvlucht. Het zweefvliegtuig wordt aan de lier naar een hoogte van ca. 400 meter getrokken. De instructeur laat u de omgeving zien en legt het besturen van het vliegtuig uit. De volgende 2 vluchten gaat u zelf het vliegtuig besturen, zoals rechtuit vliegen en bochten maken. De dagcursus kan tijdens onze vliegweekenden op Terlet gevlogen worden. Mochten wij op Terlet door terrein omstandigheden niet kunnen lieren, dan wordt u met ons motorvliegtuig omhoog getrokken. U maakt dan 2 vluchten, echter de vliegduur is langer dan bij 3 lierstarts.

Een dagcursus start duurt maximaal 20 minuten. Totaal in 3 vluchten dus maximaal 60 minuten. Wanneer er veel thermiek is, kunnen wij de vluchten (zonder te landen) verlengen. U vliegt dan b.v. 40 minuten aaneengesloten. Voor de dagcursus betekend dit, dat je in 1 vlucht dus 2 starts hebt opgebruikt. We kunnen uiteraard ook 60 minuten vliegen, dan gebruik je in 1 vlucht de 3 dagcursus starts. Wij laten deze keuze altijd aan de cursist.

Door de grote belangstelling moeten de dagcursussen altijd gereserveerd worden. Voor € 125,00 heeft u een prachtige dag.

  Boek uw dagcursus hier!

Dagcursussen kunnen op Terlet (bij Arnhem) gevlogen worden op de volgende weekenddagen:
In principe op alle zondagen van 30 april t/m 24 september 2017
Op de vrijdag voorafgaande aan het weekend wordt besloten of wij aan de hand van de weersverwachting uitwijken naar de zaterdag. We kijken altijd voor u naar de mooiste vliegdag.

Zweefvliegcursus

Wij hebben helaas moeten besluiten om dit jaar geen zweefvliegcursussen op Ameland te organiseren.   Zie Persbericht

Een zweefvliegcursus bij de Zweefvliegclub Ameland betekend altijd kleine groepen (max. 4 vliegers per dag) voor optimale begeleiding en een succesvolle opleiding verzorgd door onze ervaren instructeurs. 

5 Daagse basiscursus
met 15 vluchten 

Tijdens de 5 daagse cursus vlieg je 15 starts en leer je het zelfstandig kunnen vliegen en starten van het zweefvliegtuig aan de lier. Je hebt ook onder begeleiding de eerste landingen gemaakt. Je maakt iedere vliegdag 3 tot 6 vluchten. Ook zal je tijdens de cursus de theorie van het vliegen met een zweefvliegtuig bijgebracht worden.
De cursus kost €
345,00  
Om het zweefvliegtuig verder te leren vliegen (landen, bijzonder vliegstanden en weerssituaties etc.), kan de cursus telkens met 5 vluchten (reken per 5 vluchten op 1 a 2 extra dagen) worden uitgebreid. Om solo te kunnen vliegen zijn minimaal 35 vluchten noodzakelijk, dus na twee weken zweefvliegen* ga je na een goede beoordeling alleen de lucht in. Uitbreiden van de cursus per 5 vluchten voor maar  € 95,00

Een meerdaagse cursus is inclusief:
-Vlieg instructie door ervaren instructeurs;

-Start en vlieggelden zonder beperking van de vliegtijd;
-Logboek, theorieboek en theorie instructie;
-Geen medische keuring noodzakelijk tot de cursus van 40 vluchten;
-Op iedere willekeurige dag beginnen met de cursus;
-Aspirant Lidmaatschap van de ZCA t/m 31 december 2017. Dus ook na de cursus op Terlet blijven vliegen, zonder bijbetaling!

Extra vluchten tijdens de cursusperiode kosten € 19,00 per start. Voor € 12,00 per start kan je na de cursus tot aan het einde van het vliegseizoen bij de ZCA blijven vliegen. Daarna kan je het volgend jaar vliegend lid worden en betaal je € 160,00 contributie, junior vliegende leden betalen € 135,00 contributie en . De Zweefvliegclub Ameland verzorgt de verzekeringsaanmelding bij de KNVvL. Deze verzekering is € 40,00** voor maximaal 4 weken.

Lees ook deze pagina over de opleiding tot zweefvlieger!

  Wat is zweefvliegen?