Solliciteren voor een wells fargo creditcard http://hollandpillen.com de premies ziektekostenverzekering door staat
IMG-20160313-WA0009_1457985632884_2

Contact


FAQ

Wie kunnen gaan zweefvliegen

Zweefvliegen is mogelijk vanaf 14 jaar en een minimum gewicht van 50 kilo. Er is geen maximum leeftijd, maar wel een maximum gewicht van 105 kilo. Zowel jongens als meisjes, mannen en vrouwen doen aan zweefvliegen. In Nederland zijn er zo'n 3900 verdeeld over ca. 45 zweefvliegclubs op bijna 30 (zweef)vliegvelden. Wereldwijd zijn er ongeveer 110.000 zweefvliegers, verdeeld over alle werelddelen, waarbij Duitsland per inwoner de meest zweefvliegers telt.

Is zweefvliegen veilig

Het zweefvliegen in Nederland staat onder toezicht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zweefvliegen kan dus alleen plaatsvinden als wordt voldaan aan vele regels en voorwaarden. Onze instructeurs zijn altijd zeer ervaren vliegers die na een lange theorie en praktijk opleiding, instructie mogen geven en leiden vliegers op volgens de opleidingssyllabus van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart. Zweefvliegtuigen worden dagelijks en jaarlijks door bevoegde technici streng gecontroleerd.

Is zweefvliegen duur

Het zweefvliegen bij een zweefvliegclub kost ca. 800,00 per jaar. Instructie, het gebruik van de vliegtuigen en de theoriecursus is inbegrepen bij dit bedrag. De kosten voor een cursus zweefvliegen in het voorjaar zijn daarintegen gemiddeld per start hoger, maar daar krijg je een versnelde opleiding voor terug.

Waarom zijn er speciale cursussen om te leren vliegen

Als lid van een zweefvliegclub deel je de beschikbare vliegtuigen altijd met andere vliegers. Dit betekend dat de vlieger bij een club aan de vaste wal op een dag maar 1 tot 4 vluchten maakt. Hoe drukker het is, des te minder vluchten men maakt. Bij een club ben je afhankelijk van je beschikbare tijd zo'n 5 maanden bezig om solo te mogen vliegen. Uit jarenlange ervaring is gebleken, dat vele leerlingzweefvliegers helaas al na 3 tot 4 maanden stoppen door tijdgebrek. Daarnaast vlieg je met verschillende instructeurs wat de snelheid van opleiden ook niet bevorderd. Als vliegend lid vliegen bij de Zweefvliegclub Ameland, of het in het voorjaar volgen van een cursus van 1 week biedt het voordeel, dat je in een kort tijdsbestek leert vliegen met hooguit 2 verschillende instructeurs. Dus binnen 2 a 3 maanden solo vliegen waar je anders 5 tot 8 maanden over doet.

Waarom maak ik bij een cursus maar 3 vluchten per dag

De ZC Ameland houdt rekening met dagen waarop er door weersomstandigheden niet gevlogen kan worden. Regen, lage bewolking, of harde wind ( 6 beaufort of meer) zijn soms de reden om uit veiligheidsoverwegingen niet te vliegen. Op een normale vliegdag streven we voor iedere vlieger naar minimaal 5 vluchten. Mocht je na een aantal dagen het maximum aantal geboekte starts bereikt hebben, dan kan je tegen een gereduceerd tarief van € 19,00 per start meer vluchten maken. Boek je een 5-daagse cursus met 15 starts, dan is het niet ongebruikelijk om met meer starts naar huis te gaan. Tevens is het mogelijk tijdens een cursus op Ameland, de cursusduur uit te breiden met meer starts. Dus je boekt voor 15 vluchten, maar besluit er nog 5 of 10 extra te maken.

Moet ik een eigen vliegtuig kopen

Zweefvliegclubs hebben eigen vliegtuigen waar de leden van gebruik kunnen maken. Veelal bestaat de vloot uit diverse typen vliegtuigen, van eenvoudige lesvliegtuigen tot prestatietoestellen om daarmee wedstrijden te vliegen. Na een aantal jaren gevlogen te hebben en in het bezit van het zweefvliegbewijs is de koop van een eigen zweefvliegtuig mogelijk. Vaak gebeurd de aanschaf met meerdere vliegers, zodat de kosten laag worden gehouden.

Waarom lid worden van de Zweefvliegclub Ameland

De Zweefvliegclub Ameland vliegt boven de mooiste gebieden van Nederland. De waddeneilanden bieden een fantastisch uitzicht en we hebben geen beperkingen in ons luchtruim. In het voor en najaar vliegen wij op Terlet boven het mooiste en meest thermische deel van Nederland. Je kan door de thermiek op Terlet vele lange vluchten maken. Zolang het weerbericht het toelaat kunnen wij vliegen. De club beschikt over verschillende vliegtuigen (opleiding tot prestatie vliegtuigen) en we vliegen altijd met een kleine groep vliegers, zodat je zowel op Ameland als op Terlet veel vluchten per dag kan maken. De sfeer op het vliegveld is ontspannen en iedere dag ga je met vele starts in je logboek weer naar huis.

Moet ik gekeurd worden

Om solo te kunnen zweefvliegen is een medische sportkeuring verplicht. Bij de ZCA is het niet verplicht om tijdens de opleidingsvluchten met een instructeur (die verantwoordelijk is voor de vlucht) een keuringsbewijs bij je te hebben. Zodoende laten we de keuze aan jou. Wordt je vliegend lid van de vereniging dan dien je aan het begin van je opleiding een zweefvliegkeuring aan. Boek je een cursus van 12 dagen, dan is de kans op solovliegen groot en een keuringsbewijs noodzakelijk.

Moet ik een verzekering afsluiten

Voor alle vliegers is het lidmaatschap van de KNVvL verplicht. Hierdoor ben je automatisch verzekerd. Voor iedere cursist sluiten wij bij de KNVvL een WA verzekering af voor de periode van 4 weken. Eigen verzekeringen (b.v. WA verzekering, of ziektekostenverzekering) worden niet geaccepteerd.

Waar kan ik op Ameland overnachten

Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten, zoals op de camping direct naast het vliegveld. Je kan zelf een tent meenemen, of als je met meerdere bent een stacaravan, of vakantiebungalow huren. Ook zijn er in de buurt van het vliegveld in het dorpen Ballum, Hollum, Nes en Buren meerdere hotels en kamers met b&b. Ook kun je eten in het restaurant/cafetaria van de camping. Zie hiervoor onze reis en verblijf pagina.


Contact

Secretariaat

Rietvelerf 81
3315 DC  Dordrecht
Mobiel: 06-14226234
Informatie cursussen: 06-31633548

Vliegveld Ameland

Strandweg 21
9162 EV Ballum – Ameland

Vliegveld Terlet

Apeldoornseweg 203
6816 SM  Arnhem

  E-mail

  Aanmeldformulier

  Segelfliegen auf Ameland

  Soaring on Ameland